Τα μαλλιά αποτελούν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της εικόνας μας.


Δυστυχώς, η απώλεια των μαλλιών συνδέεται με το γήρας και είναι δύσκολο να το αποδεχτεί και να συμβιβαστεί με αυτό ένας νέος άνθρωπος. Αυτό συμβαίνει γιατί η φαλάκρα σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερος, καθότι επιφέρει αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση και ταυτόχρονα μειώνει την αυτοπεποίθηση.


Ένα μικρό πανικό! Αυτό βιώνουν οι περισσότεροι νέοι όταν αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους. Βιώνουν την απώλεια της σταθερής και ολοκληρωμένης εικόνας του εαυτού τους. Ουσιαστικά είναι σαν να χάνουν ένα κομμάτι της ταυτότητάς τους.    

Η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους γίνεται ελλιπής και το γεγονός ότι αυτό γίνεται ορατό και στους άλλους, τους κάνει να νιώθουν ότι εκτίθενται.

Κάποιοι διακατέχονται από θυμό, άρνηση και απόγνωση, εκνευρίζονται όταν τους το λένε και αρνούνται να το συζητήσουν.    Πολλές φορές θεωρούν ότι η απώλεια μαλλιών (φαλάκρα) γίνεται αιτία χλευασμού.

Φυσικά, ο καθένας διαχειρίζεται αυτή την απώλεια διαφορετικά, σύμφωνα με την ηλικία, την ψυχοσύνθεσή του, κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδό του.


Νέοι άντρες που μπήκαν σε διάφορες θεραπείες ή υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση μαλλιών, ανέφεραν τεράστια ψυχολογικά οφέλη, άλλαξαν τελείως οι παράμετροι της αυτοεκτίμησης και αντιλήψεις για το πόσο ελκυστικοί νιώθουν. Απέβαλαν το φόβο και την ανασφάλεια για τη δημιουργία φαλάκρας στο μέλλον. Σταμάτησαν να ανησυχούν για το τι θα γίνει όταν μεγαλώσουν ηλικιακά. Νιώθουν και πάλι ελκυστικοί και βέβαιοι ότι στο μέλλον το θέμα της φαλάκρας δε θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην κοινωνική, επαγγελματική τους αλλά και προσωπική τους ζωή.


Για τους ανωτέρω λόγους όλο και περισσότεροι άνδρες όλων των ηλικιών (αύξηση 300% στις επεμβάσεις των μεταμοσχεύσεων μαλλιών), καταφεύγουν σε μεταμόσχευση μαλλιών για να επανακτήσουν την χαμένη τους εικόνα.

Π.ΙΩΑΚΕΙΜ 25, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, 106 75  ΤΗΛ: 210 7258852

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

GreekEnglish