Ο φυσιολογικός αριθμός τριχών που χάνει κανείς καθημερινά είναι 50-100. Η απώλεια τριχών πέραν του αριθμού αυτού θεωρείται παθολογική και συνηθίζεται να ορίζεται ως “τριχόπτωση”. 

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν σε κάποια φάση της ζωής τους την εμπειρία της απώλειας των μαλλιών τους,άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγάλο βαθμό, με τους αριθμούς να είναι συνεχώς αυξανόμενοι ανάλογα την ηλικία τους. Μέχρι την τρίτη δεκαετία της ζωής, περίπου το 12% των ανδρών παρουσιάζει μερική απώλεια μαλλιών. Όταν ένας άνδρας φτάνει την ηλικία των 50 ετών περίπου, έχει μεγαλύτερη από 50% πιθανότητα να εμφανίσει ανδρογενετικού τύπου φαλάκρα.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες είναι σχετικά συχνή με ποσοστό περίπου 30%, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό αραίωσης κατά τη διάρκεια ζωής. Επειδή η γυναικεία απώλεια μαλλιών τείνει να είναι διάχυτη (λιγότερα μαλλιά σε όλη την επιφάνεια), αντί να μοιάζει με τη χαρακτηριστική αλωπεκία των ανδρών, καθώς και το γεγονός ότι η μετωπιαία γραμμή των μαλλιών στις γυναίκες τείνει συχνά να διατηρείται, επικρατεί μια λανθασμένη αντίληψη ότι η τριχόπτωση στις γυναίκες είναι σπάνια, αλλά δεν είναι. Οι ψυχολογικές συνέπειες της τριχόπτωσης μπορεί να είναι σημαντικές και πολλές γυναίκες επηρεάζονται συναισθηματικά, ακόμα και όταν η αραίωση είναι σε πολύ πρώιμα στάδια. 

Π.ΙΩΑΚΕΙΜ 25, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, 106 75  ΤΗΛ: 210 7258852

ΑΝΔΡΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

GreekEnglish